18 syyskuuta, 2016

Kohta on nyt

Niin sitä lupailtiin, että kohta blogi aktivoituu, mutta toisin kävi. Noh, nyt se "kohta" on. Jos nyt joku kuvittelee ettei meidän raksalla mitään tapahdu, niin se ei pidä paikkansa. Kuvienotto vaan aina vähän unohtuu, ja sitten se kirjoittaminkin helposti jää.



Terca Wienerberger Retro De Namur tiililaattaseinä onnistui kuten odotimmekin. Aivan ihastuttava ja aidon vanhan tiiliseinän näköinen. Saumat on saumattu tavallisella muurauslaastilla ja ne tuosta hiukan vielä vaalenevat kuivuttuaan kunnolla. Vaalean harmaa sauma yhdistää mukavasti tiiliseinän viereen tulevan takan Nordpeis Ronda, joka jää betonipintaiseksi. Alla kuva elementeistä mitkä asennetaan takaksi Askolan Takan toimesta huomenna.




Myös keittiön yläkaapit saavat ylleen vaaleanharmaan sävyn, mikä sitoo kaapit takan kanssa samaan kokonaisuuteen isossa avotilassa. Keittiötoimitus Domuskeittiöltä saapuu parin viikon päästä, joten päätin tehdä tänään valmiiksi seinän välitilan. Selvitettyäni tasoitevalmistajalta (Kiilto) ja maalivalmistajalta (Tikkurila) tuotteiden yhteensopivuuden, päädyin ratkaisuun, jossa keittiön välitilan seinäpinta jää raffisti tasoitetulle tasoitteelle, joka on maalattu valkoisella Tikkurilan Luja 20 puolihimmeällä maalilla. Maali sisältää homeenestoainetta ja sietää roiskeita, likaa sekä pesua ja jopa liuottimia. Tällä ratkaisulla meidän ei enää tarvitse pähkäillä millä keittiön välitila pinnoitetaan. Lasilevyt ym. tuntuivat niin hankalilta, joten tein oman luovan ratkaisun. Tämä, kuten myös yksi makuuhuoneemme seinistä, ovat nyt sitten emännän tadeteoksia :) Muista seinistä lisää myöhemmin...



Syli on saanut myös ympärilleen terassia arvokkaasti harmaantuvasta lehtikuusesta. Kaiteiden tolppien päälle asennetaan vielä käsijohteet myös samaisesta lehtikuusesta. Lehtikuusen valitsimme sen helppohoitoisuuden vuoksi. Se ei vaadi pintakäsittelyä, normaali puhdistus riittää. Olen ymmärtänyt, että jos alkaa lehtikuusta esim. öljyämään, alkaa puu kuivumaan ja tikkuuntuu helposti. Tiedä sitten mitä tapahtuisi, mutta me olemme päättäneet olla tekemättä mitään.
Tolppien alemmat välit saavat yllätyksen, toivottavasti vielä tänä syksynä. Mitä se tulee olemaan, on jo päätetty, mutta sitä en vielä teille paljasta. :)





Saimme kuin saimmekin vihdoin oikealle tontille laattatoimituksen ABL-laatoilta. Kaukokiidon kuljetuksen kanssa saimme hiukan taistella, mutta lopussa kiitos seisoo ja seinä näyttää hienolta!
Kodinhoitohuoneen puoleinen seinälaatoitus on tehty kirpputorilöydölläni (kuva alla). Laatta jää pääosin kalusteiden ja pyyhkeiden peittoon, mutta ihan hienolle tämäkin näyttää.
Saumauksen jälkeen vasta koko komeus alkaa kukoistaa...mutta sitä saamme vielä odottaa muutaman viikon. 



Päivän maalausnäpertelyt. Ah, ja näitä ikkunan ja ovien pokia vielä riittää!



Kivijalka on saanut myös saman sävyn kuin ikkunan pokat ja ovien ulkopinnat. Valkoista paikkailua on vielä paljon jäljellä, kuten kuvassa. Muutoin maalaus alkaa olla jo suurilta osin tehty.


Lopuksi vielä syysterveiset Vililtä!





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain asialliset kommentit julkaistaan.