23 huhtikuuta, 2016

Rakentamisen taustaa...


14-vuotta sitten, haaveena oli ensin oma rantasauna ja oma rauha. Nuoruuden innolla, esikoinen tuloillaan, raivasimme tontillemme Saimaan saareen Taipalsaarelle pystymetsään ensin tien. Tämä oli mahdollista koska saareen on tieyhteys. Tien jälkeen vuorossa oli saunamökin paikka. Tarkoituksena oli ja on edelleen rakentaa saunamökki itse. Ehkä juuri siksi, kaikki ei ole täysin valmistunut vieläkään, pientä laittoa vailla... Uudisraivaajana sitä suurta työn määrää ei voinut ymmärtää etukäteen, eikä liiemmin tullut kuunneltua varoittavia sanoja kokeneempien suusta.
Mutta toisaalta, nyt kun tässä pisteessä ollaan, miksi viivyttää haavetta enää pidemmälle? Vielä yksi rutistus ja siinä se sitten on. Kerran täällä vain eletään ja vielä ehdimme itsekin tästä nauttia.

Muitakin pieniä rakennuksia, kuten aitta, on vuosien varrella tupsahdellut saunamökin ympärille. Kuitenkin meillä on aina ollut haaveena rakentaa talviasuttava huvila, vaikkakin perheemme koko ei sitä vaadi, mutta ehkäpä tässä varaudumme myös tuleviin sukupolviin. Koirapoikamme Vili on saanut ajaa ns. pikkuveljen roolia. Tulette varmasti näkemään vielä tämän veijarin.

SYLI
Tämä projekti toteutetaan oikeastaan lähes täysin ulkopuolisen avun voimin. Viimeistelytyöt, kuten maalaus ja sisustus jää meidän omaksi puuhaksemme. Pitkän harkinnan ja haastattelujen jälkeen, meille sopivin malli ja asiantuntemus löytyi Honkarakenteelta. Honkarakenteen Syli antoi mahdollisuuden suunnitella sisätilat siten, että ne soveltuvat parhaiten käyttötarkoitukseemme, ottaen huomioon tontin muodot ja ilmansuunnat. Lisäksi olemme aina haaveilleet isosta katetusta terassista. Suomen suvi on antanut sille monesti aihetta.

Syli on kaunis ja samaa mieltä on kanssamme myös suomen mökkikansa. Syli on juuri valittu Vuoden Honkamökki voittajaksi 2016  






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain asialliset kommentit julkaistaan.